angående unga och jobb

läs det här t.ex.

Man är ju på något sett redan körd. Har man sedan något fysiskt eller psykiskt handikapp är man ännu mer körd..Tack så mycket för dagens samhälle.

I just don't want you

Ringde på dörren här vid halv åtta, jaha ang. tvlicens tänkte jag.. Men det var från hyresgästföreningen, har ni inga papper? Jag är papperet sa han..Haha, ger ju ett väldigt seriöst intryck.  Eftersom det sa ka-ching på kontot idag så gick jag på stan lite, men glömde självklart min rabattcheck från Åhlens hemma, suck. Får bli en ny mascara en annan dag..Men det blev iaf foundation och solglasögon på Lindex, och en redig promenad idag igen. Senaste veckan har varit crazy, jag har pratat med min kusin Andrea, vi är de enda i släkten som är rödhåriga, och vi pratar i princip aldrig, och så pratade jag med brorsan igår. Och det är såå kul när morsan tar återfall och skyller på sin (ex)karl..
Förra veckan var jag i skolan för samhällskunskap b och fick enbart massor med positiva ord och respons om det jag har skrivit och lämnat in, att jag hade skrivit mycket vettigt och intressant, att jag verkar mycket insatt och reflekterar, och en hel del annat. Det är så kul att höra sånt! Annat är det med engelska a t.ex., där jag fick till största delen MVG i allt, och får höra "jaha, mvg igen"..typ. Funny..Fick förra årets engelska b nationella prov att öva på iaf, och resultatet vart också mycket bra. Hey respons?

Om någon trodde det  var soft att vara sjukskriven så kan jag säga att det inte är det..Inte för mig i alla fall. Jag pluggar 4-6 dagar i veckan, trots att jag vissa dagar knappt kan kliva ur sängen och mest känner för att hänga mig själv. Men lite musik och stesolid is fine..Hey svartmarknad! Fick höra att en kusin köper valium på plattan, hahaha



I've been walking alone now
For a long, long time
I don't want to hang out now
With the friends that just aren't mine

I said I don't wanna be with you anymore
I just don't want you anymore
I don't wanna be with you anymore
I just don't want you anymore

and you could have it all

my empire of dirt


Vad jag också häpnat över är att folk som kallar sig för vänner sviker. Vänner pratar med en. Vänner bjuder en på party. Vänner frågar en hur det är. Fuck it. Nej, jag har faktiskt inte häpnat särskilt mycket, konstigt nog är jag väl van vid det mesta. Men som sagt, har haft bättre saker för mig. Plugga är en heltidssysselsättning, precis som ett heltidsjobb, ni som tror något annat kan dra. Det är jävligt slitigt och slutar inte när man kommer hem heller. Nej då..

I söndags firade vi "svärmor" i Fjugesta. Ja, hon är väl inte svärmor längre men för mig är hon alltid det, min bonusmamma. Eller något liknande..


Sen dess bara snörvlat med min förkylning och pluggat... Ja just de, skrev på kontrakt för min nya lägenhet igår också. Samt shoppade lite nödvändigheter för mina påskpengar också..



Try to kill it all away
But I remember everything
What have I become
My sweetest friend
Everyone I know goes away
In the end

believe me

Blev tillsagd att söka massa jobb. Och det fattar jag ju faktiskt helt själv att jag måste göra, men "de" kanske borde ta sig en titt på ams hemsida, och även lokus.se. Även arbeten utan krav på yrkesutbildning kräver att man ska ha körkort, viss utbildning inom visst område etc. Och jobb inom kommunen får bara de mellan 16-18 söka. Jaha, tack för det. Då finns det inte så jävla "massa" jobb att söka. Visst kan man ju skicka till företag som inte söker, och inte ens få ett "tack för din ansökan", det är ju kul. Får kanske göra det då..Slöseri med tid, pengar och energi. Men men..Då blir väl "de" glada. Blir så satans trött..

Vet att jag inte uppdaterat på flera dagar, men jag har mest suttit och häpnat över den utbredda mobbning som finns i bloggvärlden. Folk som skriver vad ful du är och liknande till andra, och är anonyma. Ja anonym är man även fast man skriver att man heter t. ex. "Linda", för det säger inte ett skit. Nej jag har själv inte råkat ut för det, dock ser jag ju att många läser här, men jag tycker bara att folk är så otroligt jävla töntiga som kommenterar elakt och anonymt till andra. Jag tycker inte att alla är snygga eller skriver bra, men då kniper jag käft istället.

everything's so blurry

Äntligen är mina två halvbra datorer tillbaka igen! De blev till en dator med större kapacitet som förhoppningsvis fungerar bättre, med windows vista..Eller nästan i alla fall..Hehe. Med AVG installerat är det bara att tuta och köra!

Det är nån fjortis som registrerar sig på kamrat och anger min mailadress, vilket gör att jag får hennes inloggningsuppgifter.. Första, andra, tredje och fjärde gången gick jag in på sidan och bytte lösenord, och hon skaffade en ny användare varje gång och kunde inte förstå vad som hänt med hennes andra sidor, haha. Att det var någon som hade den mailadress hon angav kunde hon tydligen inte fatta, vilket jävla pucko. Men sen hon skapat sitt femte konto med min mail tröttnade jag och skrev till kamrat. Tänk att det finns så korkade människor..

Jag har varit totalt genomförkyld senaste dagarna och inte orkat göra någonting. Så kul är det..

påskägg

Fick världens största påskägg igår av Petter, med godis som toffifee, dragéägg, påskhare och pengar i. Gulligt! Det lilla ägget på bilden har jag bara haft som dekoration. Vi åt påskmat, första gången för i år, och efterrätt. Påsken är lite knasig, man ska äta ägg och samtidigt pynta med kycklingar.. Om man nu pyntar..Fast det är ju mysigt och känns lite mer som att våren och sommaren är nära. Vilket man inte kunde tro igårkväll när det snöade för fullt..

Imorgon blir det Marieberg och minishopping för min del, har lite grejer jag ska titta på samt att jag ska vara smakråd. Nice. Har laddat ner Prison Break nu ockå..Vill se!

image41

sjung en sång för barnen om ett liv utan sorg


image34 Glad påsk på er alla påsknissar. Påsken är inte över förren på måndag vad jag vet.Tänkte först att jag skiter i allt, både fest och "dejt". Satt hemma och hade det mysigt, med film och sen lekte jag med psp vilket ledde till den nya bilden däruppe. Men sen fick jag sms om att det var massa roliga personer på Frimis, så jag gick dit. Mycket riktigt träffade jag på en del roligt folk och dansade loss..Bra drag var det. Trodde jag skulle bli rejält full med tanke på att jag bara ätit en macka, en avokado och ett ägg idag..men icke. Bra det. Imorgon blir det påskmiddag! Nice. Och gott!


Bilden är lånad av Calima

metalloväsen och rock'n'roll vrål

Längtar ut i rymden, dit änglar bara når
Imperiet!  *trallar*

Igår var jag väldigt driftig, jag gick först till Almstedts och lämnade en jobbansökan och sedan till arbetsförnedringen, förlåt menade arbetsförmedlingen. Fick träffa någon som var ganska trevlig. Skickade iväg ett viktigt brev också.  Idag har det varit massa pluggande, samhäll b om EU, samt en cykeltur till elljusspåret på norr, gå runt där och sen hem igen...pust. Väldigt skönt. Visst går jag en hel del annars också, men det är något helt annat att gå i skogen..Så skönt. Pratade med mamsen idag också, alltid lika kul. Hon sa att mormor sagt "Det vart ju inte så mycket pengar vi skickade till Linda, vi tänkte att hon skulle få mer till födelsedagen". Jag som tyckte det var mycket! De är så himla goa. Skickade ett påskkort till dem, det enda jag sände i år.

I påsk ska jag inte göra mycket alls, vilket jag tycker är väldigt skönt! Bjuden på "dejt" på lördag men vi får se..Ska i alla fall köpa mig lite påskgodis imorn, tycker jag kan unna mig det efter allt slit på alla plan..Sen på söndag blir det god påskmiddag och efterrätt hos Petter, mums mums :)

arbetslös=lat?

Hell no. Sjävklart finns det alltid en viss procent som inte vill göra rätt för sig, som tycker det är skönt att leva på soc och bara softa ungefär. Men man kan aldrig generalisera något sådant, aldrig. Det är min bestämda åsikt. Det finns så många stackars människor som är sjuka, fysiskt och/eller psykiskt, som har värk eller andra problem, gått in i väggen är väl ett ganska bra exempel. Och hur mycket får man från soc? Inte mycket alls. Man får ännu mindre som studerande. Och det anses som bra och acceptabelt, att man studerar. Men det är ju också skattepengar?. Men soc, det är soft och glidarliv och ...? Eh? Man måste gröpa ur sig själv, lämna ut sig själv? I det närmaste förödmjuka sig själv. Hur kul är det? Nej, jag tror att de flesta som vill jobba också gör det, eller söker jobb för fullt. Jag vill inte leva på soc i sommar, men vad har jag för val om jag inte får ett sommarjobb? Nada. Och ja, jag har sökt och kommer söka många jobb. Allt jag kan.

akuten - igen

Hade andningsproblem igår, tänkte att det nog "bara" är ångest och tog en sobril, men det blev inte bättre så jag ringde sjukvårdsrådgivningen. De tyckte jag skulle åka till akuten så det gjorde jag.. Började gråta för det kändes som att alla är så långt borta..ensam..och andras anhöriga som stirrar på en. Men det fanns en gullig sköterska där iaf. Tog EKG för jag hade bröstsmärtor, och tänkte skämtsamt för mig själv att det är första och förhoppningsvis sista gången en tjej knäpper upp min bh..Hihi ja jag är knäpp men what to do..Hade ju tråkigt.
Blev bättre efter tag, men man kan ju inte åka hem för det..Nope..Blev rejält hungrig så jag drack nog ett par liter vatten. Var där mellan 20-02.10..Då hämtade Petter mig, för han hade precis slutat jobba och köpte en macka till mig, jättesnällt, hade inte ätit på typ 10 timmar. Tyckte mest synd om en äldre dam som fick näringsdryck och somnade under en filt på en säng bland alla andra..Och det äldre paret som hade väntat sen mycket längre än mig, de va så rara.. Hörde allt de sa där bakom draperiet , tänkte på min egen mormor och morfar. Så många roliga minnen. Som när jag gick i mellan eller högstadiet och mormor skulle hjälpa mig med engelskan, vilket hon inte kan alls, det fick man ju inte lära sig på hennes tid..så jag lärde henne istället, hihi. Engelska-MVG, oh yeah :)

Man hinner tänka väldigt mycket när man ligger i sex timmar och inte har något att göra.. Jag kom att tänka på ordet lameller. Vad är det? Har ännu inte kommit på det, men nästan så..

RSS 2.0