¡felicidades!

Nu har jag röjt i flera timmar, satt upp nya gardiner, överdrag till soffan osv. En säck med kläder någon? Fasiken va mycket grejer man har.

Nu har jag äntligen en extern hårddisk, tur att man får hjälp med sådant :)

Grattis på födelsedagen pappa!

Ikväll blir det nog öl, det var hur längesedan som helst.

Norellsoffa

Funderar på att sälja min soffa från Norell som är väldigt skön men inte riktigt passar min stil. Vet dock inte vad jag ska eller bör ta för den, så jag kollade på blocket för att få en hint. Jeeses vad dyra de är i butik! Och även i andrahandsvärde. Men men, jag måste ha något nytt, kanske något blått eller grått.

stegvis

Dricker kaffe till Stegvis på 4:an och sliter mitt hår. Nästan. Ingen verkar veta svaret på frågan "Vilket band slog igenom 1986 med låten Livin' on a prayer?" Bon Jovi någon? Eller Jon Bon Jovi om ni så vill.

Och Rubiks kub borde alla veta vad det är för något. Jeeses.

huvet i det blå

Trots trist väder har det ändå varit runt 18 grader, men nu ikväll på min promenad var det jättefint och mysigt. Jag har verkligen haft huvudet i det blå idag, och gått runt med ett dumt leende, och inte blir det bättre när "småkillar" säger hej sötnos till en. Haha, sött. Det doftar gott..mm, det kallas nog vårkänslor!

Fortsatte med boken igår, skitrolig verkligen, låg och garvade sent in på natten. Var nog längesedan jag läste en rolig bok, brukar ju vara verklighetsbaserat eller lite skräck ala Koontz och King annars.

Imorgon blir det shopping med P. Ska äntligen köpa en usbgrunkamoj så jag får en extern hårddisk! Lite extra place behövs.





 

your friendly neighbour

(Seriereferens! OCnerd)

Min närmaste granne tittade förbi i fredags och vips fick jag en dammsugare! Min är ju trasig och har varit det ett tag..Så igår bjöd jag in honom på fika som tack, lite hembakad kladdkaka. Gick över till honom sen och snacka film och böcker och massa annat, riktigt roligt!


Lånade filmen The Abyss och boken Liftarens guide till galaxen, har velat läsa den i flera år.


Glömmer aldrig när jag och P hade vart på bio och sett Världarnas krig, och innan filmen var det reklam för just filmen Liftarens guide till galaxen. På vägen hem frågar jag lite spontant, undrar varför de skulle döda alla människor egentligen? "Men...de skulle ju bygga en motorväg?!" Hehehe..wrong movie.

Riktigt tråkigt väder idag, så jag fortsätter nerda mig med OC nu :)


katt på hett..staket?

image137
image138

Stumpan i tisdags hos P, lilla sötnosen där!

sol och vatten

Har gjort som så många andra idag, njutit av solen! Promenerat i stan (Örebro) en timme och suttit vid vattnet och fångat lite sol.  Och tränat som vanligt till O.C. Till och med fått lite färg idag! Det verkade inte vara många människor som var klädda för varmt väder dock? Såg varmt ut med tjocktröjor och jackor..

Apropå kläder har jag ett problem, ganska angenämnt men ändå lite jobbigt: allting bara hänger just nu! Det mesta är för stort..Men men, det är ju egentligen bra. Tur att man har sparat kläder från förr :)

image136

Bilden är inte tagen idag dock, utan i Tällberg för 5 år sedan.

tatuering

image135Det blidde en långfika igår, satt ute i solen lite också, och blev bjuden på allt möjligt gott :) Och kikade på hans nya tatuering. Man blir ju lite sugen på att skaffa en till..Sen handlade vi lite och åkte hem till mig och käka gott. Det var riktigt roligt!

Idag har varit mindre kul, men ganska nyttig. Tvättat och röjt, och börjat packa ner saker lite smått, tränat. Och ätit fika jag fick med mig hem, mums.

Jag vill alltid ha roliga dagar! Och just nu gärna en balkong, eller helst av allt mitt hus nu när det är så fint väder!

its sunny in O.C

Började dagen med kaffe, en promenad och en cykeltur, för det har varit underbart väder även här!  Om jag hinner imorgon ska jag försöka ta mig ner till vattnet, om det går =) Kanske lilla kameran får hänga med också.


Ska fika hos P imorgon, och ska tydligen bli gödd. Krama lite på Stumpis och hoppas på sol så man kan sitta ute!


Är det någon annan som blir puckad när det är så varmt? Ca 28 grader inomhus. Eller är det bristen på kolhydrater kanske..


belle de jour

Såg Belle de jour - Dagsländan igår kväll. Jag gillade den! Fast jag var ganska trött också..Är det därifrån alla andra "belle de jour" kommer ifrån?

Nu ska jag nog göra bönbiffar och/eller morotsbiffar. Gott, hoppas jag. Mamma gjorde otroligt goda morots-och potatisbiffar för några år sedan, när jag var vegetarian. Ska köra lite på den linjen nu, testa och se. Sist gick det inte längre än 12-18 månader, men då var jag också 13..till slut ville jag bara vräka i mig falukorv och leverpastej. Inte för att det är så gott egentligen, men jag hade ett så jäkla stort sug att det knappt gick att motstå.


arbetsförnedringen

Kollat igenom arbetsförnedringen.se, gud så kul! Skrattade rakt ut när jag läste deras tips på jobbansökningar. "Jag är en 100% heterosexuell arisk kille på 25..." Haha jag skrattar fortfarande.

Även om mycket på sidan var väldigt roligt, så stod det även en del saker som faktiskt stämmer, och speciellt detta som jag tänkt på en längre tid: att utbildningar och praktik man prackas på som arbetslös bara är för att dölja statistiken. Färre arbetslösa, fast de fortfarande egentligen är det, eftersom de inte får någon lön och arbetar för bidrag av någon sort. "Arbeta" på en praktik 120-160 timmar/månad för en "lön"(bidrag) som knappt existerar.

Men det låtsas vi inte om, att det är statistikfiffel. Det är ju så bra med en regeringen som ser till att fler får jobb, jajamän.

Korrespondenterna

Har kollat på Korrespondenterna..och WSPAs sida..Ska inte gräva ner mig i det..Namninsamling finns här!

Jag hoppas verkligen att jag har 3:an och 5:an till helgen, för detta är sjukt tråkigt! Försökte kolla på tv via "amp", hade gärna sett Melrose Place, men det enda som funka var typ "Caffe Fibonacci"..yey

19,7 grader

image133

19,7 grader är det i solen! För det mesta runt 18 dock, allt enligt min termometer, lovely. Inte riktigt lika lovely är de 27 graderna inomhus..åh önskade att jag hade en balkong. Tänk vad underbart sen när jag bor i hus, med altan och trädgård!

Tänkte på det igår, hur våren har smygit sig på. Tussilago, vitsippor, blåsippor..Solen skiner och allt är underbart..Nästan i alla fall.

flytta till Uppsala

Hej hopp. Jag ska flytta till Uppsala i september! Med största sannolikhet i alla fall. Har nämligen hittat ett litet hus ca 5 km utanför city. Det är mitt. Måste bara kolla på det först, men jag tror det är urfint. M har fixat :)


Och är inte det här urfint? Det är Timmy som säljer.


bilden

Vet att det ser ut som att jag spärrar upp ögonen och råstirrar på den nya bilden till vänster. Men det gör liksom inget. Det är kul att "greja" med bilder.

nej tack!

Visst tycker jag att det är skönt att sitta hemma och "mysa", men helst själv då. Jag skriker snart om någon mer frågar om vi ska snacka skit, kolla på film, äta gott osv. Jag kanske är annorlunda, men jag får inte ut så mycket av det. Föreslå hellre världens längsta promenad, en öl och massa dans, tv-spel eller kanske biljard? Kreativitet. Hur mycket umgås man egentligen när man sitter i soffan och kollar på film ihop? Jag som alltid måste kommentera filmer också..

Det jag vill säga är att det är tråkigt, och tråkigt kan jag lika gärna ha själv, där det inte gör något om jag blir rastlös.
Trött på killar över 30 som beter sig som fjortisar, trött på killar som säger mys och menar sex. Eller på de som är hyperseriösa fast man knappt träffats..

Nej tack, jag åt nyss!

If I was young I could wait outside your school

Lyssnar på härlig musik och  funderar på hur privat man kan eller bör vara i en blogg. Hur mycket är för mycket, och vad är för lite? Jag vet att jag skriver mest för mig själv, för min egen skull, men det är ju trots allt folk som läser.






det där med stavning

Stava fel kan alla göra ibland, slarvfel och syftningsfel- sådant händer, ibland.  Man måste inte vara så jävla perfekt, och detta är internet, hur många börjar meningar med stor bokstav? Osv osv.

Men, jag orkar inte läsa bloggar där inte en enda jävla mening är sammanhängande eller rättstavad. Det finns hur många som helst! Det är synd, för hela innehållet går förlorat. Vad är det med folk? Skyll inte på dyslexi för jag tror inte på att så många har det! Och hur är det med det där att sätta punkt? Vissa skriver ett helt inlägg, om olika saker, utan en enda punkt. Stört.



det där med kläder

Har rensat bland nästan alla kläder idag. Puh! Jäklar vad mycket kläder jag har. Eller så har jag för lite förvaringsmöjligheter..hm. Grejen är den att jag glömmer vad jag har om jag inte ser det ofta. Eller om det ligger i en byrålåda för länge. Sen så får man ju sina favoriter och då funkar inget annat..nästan. Har i alla fall blivit en säck att slänga och en annan att..ja vadå? Det återstår att se.

Saknar tv 3 och kanal 5 ganska så mycket nu! De är spårlöst borta. Ringde på hos grannen och han hade inte heller de kanalerna. Vad är det för skumt? O.C, Cashmere Mafia..Desperate Housewives imorgon ju!


skyddsängel

"Det var bara det att så fort han fick tillfälle smet han sin väg, gav sig ensam iväg för att pressa gasen i botten och besvära sin skyddsängel." - Anna Gavalda - Tillsammans är man mindre ensam

Himla bra bok det där.

Wentworth Miller

Kollade på The Human Stain igår, skådisar som Anthony Hopkins, Ed Harris, Gary Sinise lockade. Den var helt ok. Vad jag inte visste var att Wentworth Miller var med också. Trevligt trevligt.

Kollade på Prison Break i fredags, sista avsnitten(?) Tydligen finns det bara 13 inspelade avsnitt på säsong 3, om det nu stämmer. Buhu, det är ju så spännande! Hur länge ska man behöva vänta nu?

KALAS 2002

image126

Thåström, i augusti 2002 på KALAS. Bilden är min och tagen av mig!

Bästa konsert jag varit på, ca 15 000 pers var där, det var varmt, jag och Henke hinkade i oss vatten och sjöng Die Mauer innan uppträdandet. Det var UNDERBART. Det är ni som är dom konstiga.. Vi sjöng med i varenda låt tror jag. Det susade i öronen en vecka efteråt.

mera shopping

Blev även dessa linnen och en brun topp med knyt i ryggen.


Och mjukisbyxor såklart. Det måste man ha :)

shopping

Hämtade ut de här kläderna från H&M idag, fina båda två! Linnet är i ekologisk bomull och ursnyggt.


Det blev lite shopping på stan också..Klänning som är guldskimrande och lila linne från tk.


Kärlek

När hjärtat kom från veterinären igår så bäddade jag ner henne, hon var bra trött, vinglig och illamående..Ville inte ens dricka lite. Men ändå orkade hon kravla sig upp i min famn när jag satt där på golvet..det är sånt som är kärlek och får hjärtat att smälta.

image119


in i vildmarken

De pratar om den boken på Oprah nu, Into the wild, som jag aldrig orkade läsa färdigt. Den var tråkig tyckte jag då. Får man säga så om en verklighetsbaserad bok?

Oprah tar upp bra ämnen ibland men jag orkar inte med den hybrismänniskan. Hon måste alltid vända sig om och titta på publiken så att de vet när de ska skratta. Även fast hon inte är särskilt rolig.

ungdomar är lata

Läste det i tidningen idag och blev ganska arg. Vad är det för människor som säger så? Sitter ni på erat kontor och tycker till om sådant ni inte vet något om? Är det att vara lat att jobba och/eller plugga?Jag tycker man hör om ungdomar hela tiden som är duktiga, tar för sig, gör saker och engagerar sig, jobbar, pluggar m.m.  Jag vet inte riktigt vad som menas med ungdomar, vilken åldersgrupp är det? Hör jag till den?
Visst finns det lata ungdomar, men det finns lata 40+ också. Det finns det i alla åldersgrupper.  Om man vill få ungdomar att göra mer, är det nog ingen bra metod att bara kalla dem för lata. Jag tror inte på det där, att ungdomar skulle vara mer lata än andra. Men vad vet jag..

skrämma livet ur en gammal kärring

är det bästa på hela dan..

Fick mig en liten springtur imorse och höll nästan på att skrämma slag på en liten gubbe, stackarn. Skulle ju bara med bussen..
Jag har gjort alla proven till datakörkortet nu, måste bara göra om Excel,  ska göra det på fredag. Tror det är sisådär 4-5 år sedan som jag höll på med det programmet, inte konstigt att man glömmer då!

Det är slut på en viss grej i hela stan eller hela landet verkar det som, men jag ska allt gå till min favoritkiosk på torsdag. Finns det inte där blir jag ledsen, buhu..Eller nja, bara lite kanske.


Har precis klippt mig.


Nu till disken, det är också kul.


sängkammarblick

image116

Haha. Söt är hon i alla fall. Sorry, detta var ju ingen mesig djurblogg...men nu är det väl det. Har ju inte något vettigt att skriva om just nu. Nähä, really?

the perfect weekend

Or something..

Helgen har varit väldigt lugn och skön, lagat god mat och bakat, kollat på massa cheesy TV, pratat med folk här och där. Ska jag vara ärlig, och det ska man ju, så tycker jag det har varit en utmärkt helg.

image115

Det är inte någon som har lust att göra en snygg header? Inte?

Nu leker jag och katten med solkatter. Eller lampkatter, skuggor? Roligt i alla fall när hon springer fram och tillbaka :)

OC OC OC

Från allvar till lite ytligt, jag fick en katt-almanacka av Ingrid idag, snällt! Den är så söt.
Och så har jag shoppat lite på H&M´s rea.

 
Det här och lite annat!

Nu tillbaka till OC. Det är toppen att de sänder säsong 3 nu ju!

hjärtat är sjuk

Var för ledsen för att skriva igår, min lilla plutteskrutta är sjuk. "Operation" på onsdag..Fast jag försöker se det som så att när det väl är gjort kommer hon ju att må bättre. *hålla tummen-ta i trä och allt sånt*

image111

let me grab your soul away

Jag har en karamell att suga på. Något jag ska berätta, men inte idag..Nyhetens behag, ni vet..
Men jag måste säga att jag har en jävla röta just på det här området! Varje gång jag sagt eller tänkt "den här ska jag ha", ja vad har hänt då? Då har jag fått den! Det gäller iofs fler områden.. :)





extern, IDE eller veterinär?

Valet är självklart,det är inte ens något att välja egentligen, imorgon är det jag och Tussie som åker till veterinären med förhoppning om att allt är bra med min lilla bebis.

Extern hårddisk får vänta lite till. Ska man förresten ha IDE eller extern? Det senare verkar i de flesta fall billigare.

att suga eller inte

Yes, mitt aprilskämt sög. Men inte lika mycket som tjuvlyssnats..
Det kändes lite uttjatat med gravidskämt idag, kanske kör med det nästa år igen...ho ho.
Vad som dock är sant är att jag faktiskt har en farfar. Jajamen. Han bor faktiskt i Dallas och har ett eget företag och visst vore det kul att jobba där men jag kan inget om mobiler..

Har hittat lite aprilskämt här och där..
som vodkaflaskor av is, bubbelvatten i kranen, sportlovsfritt och sockerfritt, att Conventums glasfasad kan rasa osv..Och att svenska och danska posten ska gå ihop? Verkar för tråkigt för att vara ett skämt dock.

Pratade med högsta chefen på en viss myndighet idag, and what do you know-det gav resultat!

Fick mitt Skills Card och gjorde två prov också, det gick utmärkt! Fem till och jag har mitt kort!

USA here I come

Yes! Jag är så glad! I juni drar jag till USA, närmare bestämt Dallas, för att jobba på min farfars företag! Det kan nog bli en bra erfarenhet..Spännande!

RSS 2.0